Utmanare 15–18 år

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor. Många scouter tycker att läger och hajker är den största behållningen med scouting. Där blir det en mix av gemenskap, friluftsliv, utmaningar och att bara vara. Som Utmanarscout har du möjlighet att åka på läger och arrangemang i Sverige så väl som utomlands.

Hökåsens scoutkårs utmanarscoutlag heter Don Martins.

För utmanarscouten har fokus i livet skiftat. Från att familjen har varit viktigast tycker utmanaren ofta att kamraterna och att vara en del av en grupp är det som räknas, och där fyller scoutgemenskapen ofta en central roll.

I Scouterna ställs utmanarna inför större uppgifter. Scouterna provar på vuxenrollen och alla får utrymme att testa och hitta sina roller. Som utmanarscout får man ta ett stort ansvar samtidigt som det är okej att vara barnslig eller bara vara.

Learning by doing är en del av scoutmetoden. Ibland när man gör kan det bli fel men genom att reflektera över vad som hände och varför blir det bättre nästa gång.

En del Utmanarscouterna är även med i Ledarteamen för de yngre scouterna.

Utmanarscouternas ledord: Engagemang, Reflektera, Nätverk, Internationellt, Gemenskap

Läger